ΔΟΚΤΩΡ ΤΖΕΚΙΛ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο τέθηκε το ζήτημα της χρήσης των κοινόχρηστων χώρων με αφορμή την ανακατασκευή της Πλατείας Αργοστολίου και της οδού Π. Βαλλιάνου.

«Θα μπουν κανόνες χρήσης» διαβεβαίωσε ο Αντιδήμαρχος
«θα σταματήσει αυτή η αναρχία».

Είπε δηλαδή ο εκπρόσωπος του Δήμου το αυτονόητο:

«Θα εφαρμόσουμε τον Νόμο, που δεν εφαρμόζαμε μέχρι σήμερα γιατί έτσι μας άρεσε, είμαστε «εξουσία» και έτσι μας γούσταρε αλλά τώρα θα αλλάξουμε»

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, είπαμε όλοι εμείς που χωρίς να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στα λεγόμενα του κ. Αντιδημάρχου, ελπίσαμε για μια στιγμή, για μια μόνο στιγμή, πως μιλούσε σοβαρά.


ΡΙΠΑΙΟΙ ΜΑΪΣΤΡΟΙ

Ασφαλώς δεν εννοούσαν οι Δημαρχαίοι πως θα βάλουν τάξη στο ζήτημα των κοινόχρηστων χώρων στο Αργοστόλι και σε ολόκληρη την Κεφαλονιά.

Ασφαλώς και δεν θα απελευθερώσουν τα καταλυμένα πεζοδρόμια, ασφαλώς δεν τους καίγεται καρφί για τα Άτομα με κινητικά προβλήματα, για τους γερόντους, τα παιδιά, τους περιπατητές που δεν μπορούν πια να βαδίσουν πουθενά στην Κεφαλονιά.

Για αυτούς η Κεφαλονιά είναι «μαγαζί» και η τύχη της καθορίζεται κατά τις ανάγκες «των μαγαζιών».

Έτσι κατά την συνεδρίαση του Λιμενικού τους Ταμείου με εισήγηση του μετεκπαιδευόμενου σε ζητήματα Θάλασσας Προέδρου Αλέξη Μοσχονά- Μιαούλη και την προφανή αρωγή του Αντιναυάρχου Χρήστου Λευκαδίτη, το Λιμενικό Ταμείο αποφάσισε:

«Έχει ριπαίους μαΐστρους στο Αργοστόλι για αυτό τα μαγαζιά, που τα νοιώθουμε σαν δικά μας και τα έχουμε μέσα στην καρδιά μας, να μαντρώσουν τα πεζοδρόμια που έχουν παράνομα καταλάβει, με παράνομα υαλόφρακτα, που θα περιβάλουν τις παράνομες πέργολες τους».

Αφού συμφωνήσαν πως οι μαΐστροι ακριβώς μπροστά στα «μαγαζιά που έχουν στην καρδιά τους» είναι πολύ «ριπαίοι» ψήφισαν οι ταγμένοι να υπηρετούν τον Νόμο και το Δημόσιο Συμφέρον δίνοντας «χερούλι» στους καταληψίες των πεζοδρομίων.


Η ΚΥΡΙΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ

Πρέπει να γραφτεί πως δεν είναι όλοι ίδιοι.

Η μετέχουσα του Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου κ. Λιμενάρχης Κεφαλονιάς ψήφισε μόνη αρνητικά στην προφανώς ιδιοτελή πρόταση περί «ριπαίων μαΐστρων στα μαγαζιά μας».

Προστάτευσε μόνη τον Νόμο και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα των πεζοδρομίων.

Μου είναι άγνωστη, αλλά δημόσια την Τιμώ, όπως και κάθε άνθρωπο «Καθήκοντος» που τόσο ανάγκη έχει ο Τόπος.


ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΞΑΝΑ

Ανάμεσα στους «ριπαίους» που ψήφισαν την αξιοθρήνητη απόφαση των «τζαμάδων» είναι και ο «Ριζοσπάστης Παλιά» Δημοτικός Σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ κ Δεστούνης.

Αυτός έχει την εξελιγμένη άποψη ότι οι κοινόχρηστοι χώροι και ιδίως τα πεζοδρόμια ανήκουν «στα τζάμια τους».

Αναμένεται ο Γεράσιμος Δημητράτος να τοποθετηθεί, όπως και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ.

Ως «Ριζοσπάστες Ξανά» σας ψήφισε ισχυρά ένα μεγάλο κομμάτι της Κοινωνίας, όχι ως ουρά των ριπαίων ή των ρυπαρών.


«ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΤΖΑΜΙΑ»

Παρών στην ρυπαρή - ριπαία απόφαση ήταν ο Δήμαρχος Παρίσης και ο ομόλογος Ιθάκης Στανίτσας.

Ο Παρίσης μάλλον δεν είχε καταλάβει γιατί πρόκειται, αφού όπως μου είπαν κάθε τρείς και λίγο πεταγόταν πάνω αλαλάζοντας «ριπαίος, ριπαίος, ριπαίος»

Ο Ιθακήσιος Δήμαρχος ψήφισε «ριπαία» ελπίζοντας ότι θα τύχει και στην Ιθάκη εφαρμογής κατά το γνωστό «δώσε και μένα μπάρμπα» το νεοπαγές «δώσε και μένα τζάμια».


ΡΙΠΙΣΜΕΝΟΙ

Οι της αντιπολίτευσης δεν αντέλεξαν κατά τα συνήθη τους.

Διαβάζω στον Τύπο τους «καημούς» τους όχι γιατί φράζουν παράνομα την παραλία στο Αργοστόλι, αλλά γιατί δεν επιτρέπεται να φραχτούν η Σάμη, το Ληξούρι, ο Πόρος και ότι τέλος πάντων μπορεί να φραχτεί.






ΚΥΡΙΟΣ ΧΑΙΝΤ

Αυτή είναι δυστυχώς η Κεφαλονίτικη πραγματικότητα.

Θέλουμε να απελευθερώσουμε τους κοινόχρηστους χώρους, αλλά την ίδια στιγμή αγωνιζόμαστε για την παράνομη κατάργηση της κοινοχρησίας.

Ήμαστε μαζί και Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.