ΟΙ ΟΡΓΑΝΟΠΑΙΚΤΕΣ

Με θυμό αντιμετώπισαν πολλοί την αθλιότητα των «οργανοπαικτών» του Δημοτικού Τσίρκου να σκιτσογραφήσουν επί των ψηφοδελτίων των υποψηφίων της αντιπολίτευσης, τα γεννητικά τους οργανίδια κατά την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όλοι καταλαβαίνουν πως είναι όχι μια ύβρις προς τους Συμβούλους της αντιπολίτευσης αλλά μια απίστευτη προσβολή κατά της Γυναίκας, της Μάνας, της Κόρης, της Αδελφής, της Συζύγου, της Κεφαλονίτισας.




ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ

Όλα αυτά οι «αντράκλες» του Δημοτικού Τσίρκου τα έπραξαν την παραμονή της «Ημέρας της Γυναίκας». Αυτή είναι η δική τους συμβολή στην Ημέρα.

Ο «επικεφαλής» αυτής της κατάντιας Αλέκος Παρίσης αντί να σιωπήσει αποτόλμησε να βγάλει ανακοίνωση για την «Ημέρα της Γυναίκας», όχι τόσο σαν Δήμαρχος αλλά σαν αυτοδιαφημιζομένος ειδικός.

Άστε τις ανακοινώσεις. Αν έχετε ένα δράμι ντροπής και φιλότιμου «το κεφάλι στην άμμο» σαν την στρουθοκάμηλο, μέχρι δημόσια να ζητήσετε συγνώμη.


Ο ΘΕΜΟΣ ΑΝΝΙΝΟΣ

Επί τη ευκαιρία αυτών των «σκιτσογράφων της ντροπής», ας θυμηθούμε τον πατριώτη μας, τον Θέμο Αννινο, τον πατέρα της Ελληνικής σκιτσογραφίας και γελοιογραφίας.

Ο Θέμος Αννινος (1845-1919) γεννήθηκε στον Πύργο, από Κεφαλλονίτη πατέρα, της Οικογένειας των Αννινων. Με τον Ροΐδη εξέδωσε τον «Ασμοδαίο» και με τον αδελφό του Μπάμπη το περιοδικό και μετά την εφημερίδα «Άστυ».

Ο Θέμος Αννινος γελοιογράφησε και σκιτσογραφησε την πολιτική ζωή της εποχής του, τον Χαρίλαο Τρικούπη, τον Θεόδωρο Δεληγιάννη, αλλά και τον Σουρή και τον Μπάρμπα Γιάννη τον Κανατά.

Το έργο του προφανώς αποφάσισαν να συνεχίσουν οι δημοτικοί «καλλιτέχνες».


ΤΑ ΝΙΑΚΑΡΑ

Συζητούσα με ένα παλαιό, ηλικιωμένο χωριανό μου για τα καμώματα του Δημοτικού Τσίρκου και την λατρεία που έχουν στα όργανα τους.

«Αυτοί ρέ» μου είπε «έχουν στο κεφάλι τους νιάκαρα».

Μου χρειάστηκε χρόνο να καταλάβω πως εννοούσε τα ανάκαρα, το «ανακαρί» της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου, την τοπική παραδοσιακή φλογέρα, τον επτανησιακό αυλό.

Τελικά ο γέροντας με έπεισε. Αυτοί στο κεφάλι τους αντί για μυαλό φαίνεται έχουν «νιάκαρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.