ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Η "γενιά της μεταπολίτευσης" ετοιμάζεται να παραδώσει μια Ελλάδα ζοφερή στην επόμενη γενιά Ελλήνων.

Οι νέοι Έλληνες μετά από 10 ή 15 χρόνια και αν έχουν καταφέρει να βρουν δουλειά μέχρι τότε, θα έχουν να πληρώνουν τις σημερινές ελαφρύνσεις και μεταχρονολογήσεις πληρωμών τοκοχρεολύσιων.

Θα έχουν παραλάβει μια οικονομία χωρίς καμία παραγωγική βάση για να επιβιώσει στη διεθνή αγορά και τον ανταγωνισμό.

Όπως φαίνεται, θα παραλάβουν και μηδενικά αποθεματικά ασφαλιστικών ταμείων και με πολύ αμφίβολη την προοπτική να πάρουν σύνταξη ποτέ.

Το χειρότερο από όλα, θα ζουν σε μια χώρα οπου η σχέση συνταξιούχων-εργαζόμενων, ακόμα και με μηδενική ανεργία, θα είναι αδύνατο να συντηρήσει μια κοινωνία με στοιχειώδη κοινωνική συνοχή. Οι εργαζόμενοι του μέλλοντος θα δουλεύουν για να συντηρούν τους περίπου 3-3,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, όταν υποτίθεται οτι χρειάζονται τουλάχιστον τρεις εργαζόμενοι για κάθε συνταξιούχο, ώστε μια κοινωνία ανεπτυγμένου κράτους να μπορεί να λειτουργεί.

Οι μύωπες Έλληνες πολιτικοί, πάντοτε αποφεύγουν να μιλήσουν για τα μεγάλα προβλήματα του μέλλοντος, για να αποφύγουν το πολιτικό κόστος και να μη γίνουν δυσάρεστοι. Σήμερα το email Χαρδούβελη είναι πιο σημαντικό από το δημογραφικό, το ασφαλιστικό και τις εξαγωγές μαζί!

Πόσες φορές ακούει κανείς τους στείρους από ιδέες πολιτικούς μας να μιλάνε για παραγωγή ή εξαγωγές και πόσες για την επικοινωνιακή μικροδιαχείριση των κομματικών ανταγωνισμών;

Όποιος τολμήσει για παράδειγμα να μιλήσει δημόσια για τα προβλήματα βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, που τα βλέπει και μωρό παιδί, είναι περίπου προδότης και προβοκάτορας. Αρκεί να βγει ο μήνας και να πληρωθούν οι συντάξεις, με δανεικά βεβαιως. Αυτός είναι ο ορίζοντας του Ελληνικού πολιτικού συστήματος. Να μη σκάσει η βόμβα στα χέρια τους.

Δε φτάνει που οι πολιτικοί μας δε μιλάνε για αυτά τα ζητήματα, επιπλέον δείχνουν με κάθε τρόπο οτι δεν εργάζονται για αυτά. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος. Κατάφερε προχθές μέσα σε μια μέρα, αν είναι ανθρωπίνως δυνατόν, να βγει τέσσερις φορές στην τηλεόραση σε ζωντανή μετάδοση!!!

Πήρε τους "ολιγάρχες" σβάρνα: Το πρωί στον ΣΚΑΙ στη Μουσδούκου και μετά στον Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Το απόγευμα πάλι στον ΣΚΑΙ στον Μπογδάνο και το βράδυ στους Ευαγγελάτο-Τρέμη στο ΜΕΓΚΑ, τσακωνόταν μέχρι τα μαύρα μεσάνυχτα με το Βορίδη. Αν υπολογίσουμε και την κίνηση στους δρόμους, δεν πρέπει να πάτησε πόδι στο Υπουργείο όλη μέρα ο Κατρούγκαλος. Οχι οτι τις άλλες μέρες δε βγαίνει στην τηλεόραση ο συγκεκριμένος.

Ειδικώς, λατρεύουν τις κάμερες και τη δημοσιότητα...
Γενικώς, σκοτώνονται στη δουλειά για το μέλλον μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.