ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ

Μανία καταδίωξης τους έχει πιάσει τελευταία στην κυβέρνηση. Φαίνεται η επιρροή του Πάνου Καμμένου είναι καταλυτική σε αυτό τον τομέα. Ο Υπουργός Άμυνας είχε καταφέρει να βγάλει προβοκάτορες και πράκτορες, τη μισή κοινοβουλευτική του ομάδα, που "λάκισε" από τους ΑΝΕΛ στην προηγούμενη βουλή. Υπάρχει άλλωστε και διαθέσιμος ως "χρυσή εφεδρεία" ο αρχιμάστορας της αποκάλυψης προβοκατόρων, ο γίγας Παύλος Χαϊκάλης.

Παντού βλέπουν προβοκάτορες, συνωμοσίες και σχέδια για την ανατροπή της κυβέρνησης, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς για να την συσπειρώσει, μετά τη γκρίνια για τη συμφωνία με τους "θεσμούς".

Προβοκάτορες είναι εύκολο να βρεις επικοινωνιακά. Πρώτος από όλους ο Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία, για ευνόητους λόγους. Μετά ο Σόϊμπλε και η Μέρκελ. Οι δανειστές. Φυσικά η ντόπια και η ευρωπαϊκή ολιγαρχία. Οι Αμερικάνοι, προς το παρόν, εξαιρούνται, είναι φίλοι μας...

Αυτό το βιολί με τα φαντάσματα και τους προβοκάτορες έχει όμως παραγίνει τελευταία. Δεν μπορεί όλοι, η μισή υφήλιος περίπου, να απεργάζονται σχέδια ανατροπής της κυβέρνησης και όλοι να αποτυγχάνουν τόσο εκκωφαντικά στα ανομολόγητα σχέδιά τους. Ή αυτοί οι προβοκάτορες είναι τελικά πολύ ερασιτέχνες ή εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν μαζευτεί πολλά "τσακάλια" και τους μυρίζονται αμέσως.

Τελευταία εμφανίστηκαν αναμεμειγμένοι σε σενάρια ανατροπής της κυβέρνησης ο Ισπανός και ο Πορτογάλος πρωθυπουργός. Ακόμα και τα ασφαλιστικά ταμεία, που δεν δέχονται να δώσουν τα αποθεματικά τους για άλλους σκοπούς. Τώρα εμφανίστηκε, ως ο τελευταίος των προβοκατόρων κάποιος... υποστράτηγος Νίτσας!

Στην κυβέρνηση προφανώς έχουν αποδοθεί σε ένα επικοινωνιακό αγώνα εντοπισμού... "σταγονιδίων" στον κρατικό μηχανισμό. Ψαρεύουν σε θολά νερά.



ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...

Όλη αυτή η ιστορία θυμίζει το παραμύθι με το βοσκό και το λύκο. Είναι πασίγνωστη τακτική η κατασκευή και η επινόηση εχθρών, μπροστά σε εσωτερικές δυσκολίες. Υπάρχει και πρόσφατο διεθνές παράδειγμα άλλωστε.

Η Βενεζουέλα. 

Μια χώρα στην οποία ο στρατός φρουρεί τα σουπερ-μάρκετ και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης μοιράζονται με δελτίο. Λόγω επιβολής πλαφόν στην ανώτατη τιμή πολλών προϊόντων από την κυβέρνηση, αυτά διακινούνται μαζικώς και λαθραίως σε γειτονικές χώρες, όπου πωλούνται σε υψηλότερες τιμές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχείς ελλείψεις στην αγορά της Βενεζουέλας. Ο πληθωρισμός λογικό είναι να τρέχει με 60%. 

Η Βενεζουέλα βασίζει την οικονομία της στις εξαγωγές πετρελαίου. Με τις τιμές του πετρελαίου να έχουν πέσει πολύ χαμηλά διεθνώς και την οικονομία της χώρας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, το γνωστό σύστημα στο οποίο καταφεύγει η κυβέρνηση, είναι η χρησιμοποίηση των εξωτερικών εχθρών για να αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη. 

Μπροστά σε αυτό το χάος λοιπόν, ο μειωμένης επαναστατικής διάθεσης, μιας και φοράει γραβάτες, Πρόεδρος της χώρας Μαντούρο, βγαίνει κάθε λίγο και λιγάκι και κάνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους Βενεζολάνους. Εκεί τους ενημερώνει σε δραματικούς τόνους, οτι μόλις απετράπη αμερικάνικο σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης και πραξικοπήματος, το οποίο μάλιστα συνήθως το έχει σχεδιάσει προσωπικά ο Πρόεδρος Ομπάμα ή έστω ο Αντιπρόεδρος Μπαϊντεν, έτσι για να έχει και το απαραίτητο αλατοπίπερο η υπόθεση.

Δυο τινα μπορεί να συμβαίνουν. Ή οι μυστικές υπηρεσίες της Βενεζουέλας, μιας χώρας με τεράστιο πρόβλημα εγκληματικότητας, έχουν κάνει τη CIA άχυρα και οι αμερικάνοι βρήκαν επιτέλους το μάστορά τους ή ο Πρόεδρος Μαντούρο πουλάει παραμύθα...

Οι Αμερικάνοι άλλωστε το καλύτερο που μπορούν να κάνουν, είναι απλά να περιμένουν...



Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ

Εξάλλου δεν γίνονται και τόσο πειστικοί οι της κυβέρνησης στα περι προβοκάτσιας, όταν όλα σχεδόν τα μεγάλα εγχώρια ΜΜΕ, αν δεν προβάλλουν θετικά την κυβέρνηση, τουλάχιστον δεν την πολεμούν.

Ας αφήσουν για την ώρα την επικοινωνιακή διαχείριση μιας ομολογουμένως δύσκολης κατάστασης. Με τα ποσοστά ανεργίας στη νεολαία να αγγίζουν το 50%, δε γίνεται να ασχολείται όλο το πολιτικό προσωπικό του ΣΥΡΙΖΑ μέρα-νύχτα με τους απολυμένους της ΕΡΤ, τους συνδικαλιστές του Φωτόπουλου. τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, επειδή "πουλάνε" περισσότερο στο τηλεοπτικό γυαλί, ενώ υπάρχουν τόσοι άλλοι με μεγαλύτερα προβλήματα.

Ακόμα δεν έχουν ορκιστεί υπουργοί και δεν έχουν οριστεί υπεύθυνοι υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες σε κρίσιμα παραγωγικά υπουργεία, για να τρέξουν τα ζητήματα. Ήδη, λόγω αυτών των καθυστερήσεων, κινδυνεύουν με αναβολή σχεδόν οι μισοί από τους προγραμματισμένους διαγωνισμούς για τα μεγάλα δημόσια έργα που δημοπρατούν τα υπουργεία, με αποτέλεσμα να καταδικάζονται σε ανεργία χιλιάδες άνθρωποι για άδηλο χρονικό διάστημα. Είναι ανακολουθία να παραπονιέσαι για την περικοπή των δημοσίων επενδύσεων και ταυτοχρονα να δείχνεις τέτοια ολιγωρία. Ειδικά για έργα που αφορούν την ξεχασμένη ελληνική περιφέρεια και τα νησιά και δεν "παίζουν" στα δελτία των 8.

Όσο για το περίφημο "Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης", ακόμα να εμφανιστεί.

Ο Υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης σε μια από τις πιο άστοχες δηλώσεις του είπε οτι:
"Οι Έλληνες δε θέλουν λεφτά ή δουλειά, αξιοπρέπεια θέλουν"
Ας μην τον δικαιώσουν, ως προς το πρώτο σκέλος, στην κυβέρνηση.

Αν δεν ήθελαν δουλειά οι Έλληνες, δε θα έφευγαν αυτές οι ορδές νέων ανθρώπων στο εξωτερικό. Ή έστω, δε θα είχε ανάγκη ο Φωτόπουλος το καθημερινό "τοστάκι" των 6 ευρώ (προφανώς θα έχει μέσα φουαγκρά και προσούτο), όταν υπάρχουν τόσοι Έλληνες χωρίς κανένα εισόδημα. Τα φωνάζει αυτά ακόμα και ο ίδιος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, λέγοντας με εύσχημο τρόπο οτι "θα μας κρεμάσουν κουδούνια" με τέτοιες προκλητικές για την κοινωνία ενέργειες.

Όμως τα προεκλογικά γραμμάτια πρέπει να ξεπληρωθούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.