Ο ΚΕΡΑΤΑΣ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ

Ο καθ'ολα αξιόλογος καθηγητής και άνθρωπος Γιάννης Πανούσης, νυν Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ, ας είναι πιο φειδωλός και προσεκτικός στο εξής, διότι πάει "καρφί" για να δικαιώσει τη διάσημη ρήση του Καγκελάριου Μπίσμαρκ: 
"Τρεις καθηγητές - Η πατρίδα καταστράφηκε"

Στο επικοινωνιακό τσίρκο που στήθηκε γύρω από το θέμα των μεταναστών και την διαταγή για άνοιγμα των ελληνικών συνόρων, ο Υπουργός δικαιωματικά λαμβάνει το ρόλο του "κερατά".

Στην αρχή ο υπουργός αρνήθηκε την ύπαρξη του εγγράφου - Μετά το έγγραφο επιβεβαιώθηκε οτι υπάρχει, όπως επέμεναν οι συνοριοφύλακες που το κρατούσαν στα χέρια τους.

Ακολούθως αρνήθηκε ότι είχε λάβει γνώση του εγγράφου - Το κείμενο δημοσιεύτηκε και σε αυτό αναγράφόταν οτι κοινοποιήθηκε και στο γραφείο του Υπουργού, ανάμεσα σε άλλους θεσμικούς φορείς και πρόσωπα.

Έπειτα το απέδωσε σε προβοκατόρικη πρωτοβουλία υψηλόβαθμου υπηρεσιακού παράγοντα, του υποστράτηγου Νίτσα όπως μάθαμε αργότερα, πράγμα ανήκουστο έτσι κι αλλιώς, χωρίς προηγούμενη οδηγία πολιτικού προϊσταμένου. Μάλιστα σαφώς υπονόησε οτι πίσω από όλα αυτά κρύβεται προβοκάτσια που εξυφάνθηκε από εχθρούς της κυβερνησης, μέσω συνεργατών τους στον κρατικό μηχανισμό.

Έξαλλος ο Γιάννης Πανούσης δηλώνει οτι προέβη σε ανάκληση του εγγράφου και οτι διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση, προσθέτοντας οτι: "Είναι θέμα ωρών η αποκάλυψη της προβοκάτσιας"



Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΗΤΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ

... Και πράγματι δεν πέρασαν πολλές ώρες. Με δηλώσεις της, η μέχρι τότε "σιωπηλή" Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, με τον πιο φυσικό τρόπο, είπε οτι συμφωνεί με όσα αναγράφονται στο έγγραφο και οτι είχε συννενοηθεί σχετικά με τον Υπουργό Πανούση για την εφαρμογή τους. Επίσης οτι βασίζονται σε πρόσφατες πολιτικές αποφάσεις του υπουργείου και σε ανενεργούς παλιότερους νόμους. Επιπλέον οτι αυτά τα μέτρα αποτελούν προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης, εκθέτοντας πλήρως τον Υπουργό.

Τελικά αποκαλύφθηκε με διαρροή νέου εγγράφου, οτι την οδηγία στον υποστράτηγο την είχε δώσει σύμβουλος της Χριστοδουλοπούλου, μετά από σύσκεψη. Δηλαδή να εφαρμόσει τις αποφάσεις του υπουργείου.

Έτσι φτάσαμε στο τραγελαφικό σκηνικό να εμφανίζεται καποιος υποστράτηγος Νίτσας να εκδίδει οδηγίες προς τους συνοριοφύλακες, βασιζόμενες στις αποφάσεις τις κυβέρνησης και την ίδια ώρα να εμπλέκεται σε προβοκάτσια εναντίον της κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας ως "όπλο" την εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος του ίδιου ΣΥΡΙΖΑ για να βλάψει πολιτικά το ΣΥΡΙΖΑ!

Μετά από όλα αυτά ο Γιάννης Πανούσης κατηγόρησε τους δημοσιογράφους για τη διαρροή των εγγράφων...



Η ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ, Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ...

Φυσικά, είναι ξεκάθαρο τι συμβαίνει.

Παρακολουθούμε την σύγκρουση δυο διαφορετικών λογικών για θέματα διαχείρισης των μεταναστευτικών κυμάτων, εντός του ίδιου υπουργείου. Πολιτικά αυτό αποδίδεται σε... προβοκάτσιες, για να καλυφθεί επικοινωνιακά το χάος και η πολυγνωμία. 

Το ίδιο συμβαίνει και στο υπουργείο οικονομικών, όπου η αναπληρώτρια του Υπουργού Βαρουφάκη, Νάντια Βαλαβάνη, διαφωνεί δημόσια μαζί του και επιχειρηματολογεί ενάντια στη περίφημη συμφωνία με τους "θεσμούς", στην οποία πρωτοστάτησε ο Βαρουφάκης, όταν συνεδριάζουν τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ίδιο γίνεται κάθε λίγο και λιγάκι στο Υπουργείο Παιδείας, όπου τη μια μέρα καταργούνται τα "ναζιστικά" πειραματικά σχολεία ή τα ΤΕΙ και την άλλη μέρα ανακαλούνται οι σχετικές δηλώσεις. Το ίδιο γίνεται με τις ιδιωτικοποιήσεις, όπου για παράδειγμα ο σύζυγος της κ. Χριστοδουλοπούλου, Υπουργός Ναυτιλίας Δρίτσας, δηλώνει οτι δε θα επεκταθεί η επένδυση της COSCO στον Πειραιά, για να τον διαψεύσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης που δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει δημόσια δηλώσει οτι είναι υπερ των ελέγχων στα σύνορα, υπερ μιας οπλισμένης αστυνομίας, ακόμα και υπερ μέτρων όπως ο φράχτης στον ποταμό Έβρο. Έχει δηλώσει συγκεκριμένα:
"Έζησα 19 χρόνια στην Θράκη και έχω τιμηθεί από την Ορεστιάδα και την Κομοτηνή ως επίτιμος δημότης. Δεν μιλάω για τον Έβρο ως πολίτης που ζει στην Αθήνα και δεν ξέρει τι συμβαίνει εκεί. Έχω εικόνα για τη Θράκη. Ως οιονεί Θρακιώτης λοιπόν είμαι υπέρ του να μείνει ο φράχτης στη θέση του."

Η κομματική και ιδεολογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράζεται από την κ. Χριστοδουλοπούλου, απέχει πολύ από τη λογική Πανούση, που δεν είναι τόσο διεθνιστική, αλλά εξετάζει τα ζητήματα από τη σκοπιά ενός καθηγητή εγκληματολογίας.

Λογικό λοιπόν "κερατάς" σε αυτή την ιστορία, να είναι ο Πανούσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.