1-Χ-2

"Έκθεση ιδεών" αντί για λίστα μεταρρυθμίσεων λένε οτι παρέλαβαν από την κυβέρνηση οι Θεσμοί ή Brussels Group. Οι στόχοι γνωστοί απο παλαιά: 

Τα τσιγάρα, τα ποτά, τα σουβλάκια, ο τζόγος, η "πάταξη της φοροδιαφυγής", ο ΕΝΦΙΑ με άλλο όνομα, ΦΠΑ και κάτι λοταρίες για γαρνιτούρα. Δομικές μεταρρυθμίσεις δηλαδή.

Στην κυβέρνηση έχουν μεγάλο πρόβλημα να γίνονται συγκεκριμένοι, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Το παραδέχονται και οι ίδιοι άλλωστε. 

Επίτηδες, λένε, χρησιμοποιούν την "δημιουργική ασάφεια" για να μην ανοίγουν τα χαρτιά τους. Θέλουν να είναι απρόβλεπτοι.

Επειδή όμως είδαν και απόειδαν οτι αυτό το σύστημα δεν αποδίδει πολύ καλά μέχρι τώρα, είπαν να γίνουν πιο συγκεκριμένοι και προβλέψιμοι. Άλλαξαν σύστημα. Παίζουν πλέον με τριπλή παραλλαγή για να είναι πλήρως καλλυμένοι. Σε αυτή την τακτική τους αποφάσισαν να είναι συνεπείς. Βράχοι συνέπειας! Αν υπάρχει σχέδιο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας άλλωστε.

Είπε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης οτι το πλειοψηφικό πακέτο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς θα πωληθεί για να εισπραχθούν 500 εκ. ευρώ. Έτρεξαν να το ανακοινώσουν και τα ξένα ΜΜΕ. Μεγάλη ομάδα είναι οι Κινέζοι σου λέει ο Δραγασάκης, το μυρίστηκε και το έπαιξε διπλό, ως παλιός στην πιάτσα που είναι.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας αποφάσισε οτι ο ΟΛΠ δεν πωλείται. Ως βέρος Πειραιώτης που είναι, παίζει στην έδρα του και δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Αρα ξερός άσος!

Σήμερα στη βουλή ο κ. Δραγασάκης αφού είδε οτι το παιχνίδι θα γίνει σε καυτή έδρα, άλλαξε γνώμη. "Κοινοπρακτικό σχήμα" της κυβέρνησης με τους Κινέζους είπε ο κ. Αντιπρόεδρος. Χ δηλαδή από το Χατζηκυριάκειο ως το Πεκίνο.

Αύριο ποιος ξέρει... Μπορεί κάλλιστα να αλλάξει όνομα ο ΟΛΠ και να πωληθεί ως "Ιχθυόσκαλα" στις Νήσους Φερόε που έχουν και την κατάλληλη τεχνογνωσία, με αντάλλαγμα μπακαλιάρους για την επόμενη παρέλαση.

Μέχρι να βγούν στην αγορά οι κουλοχέρηδες, καλού-κακού ας το ρίξουν στην Πρέφα και στο Μουτζούρη για να έχουν και μια δεύτερη γνώμη στην κυβέρνηση. Στην ανάγκη ας καλέσουν και μια καφετζού. Θα κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά τουλάχιστον αυτό που θα πει θα είναι σίγουρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.