ΠΕΦΤΕΙΙΙΙΙΙΙΙ !!!!

Αυτό εκόπη. Το άλλο είναι ακόμα χειρότερο...
Έξω από το κλειστό γήπεδο Αντώνης Τρίτσης από τη μεριά της κεντρικής εισόδου, προς την κατεύθυνση της γεωργικής σχολής, υπάρχει ένα πεύκο ακριβώς πάνω από το διάδρομο πρόσβασης, που έχει αποκλίνει της κατακορύφου και βρίσκεται με κλίση 45 τουλάχιστον μοιρών, έτοιμο να πέσει. 

Το δέντρο είδε κι απόειδε και αποφάσισε να ξεραθεί, περιμένοντας την ευκαιρία να πλάκώσει κάποιον διερχόμενο.

Αν θα μπορούσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος χορών και πανηγύρεων, αλλά και γηπέδων, Άγγελος Κωνσταντάκης, να βγάλει τα χέρια από τις τσέπες του και να κόψει το δέντρο πριν πλακώσει κανένα παιδάκι. Ας τον βοηθήσει ο αντιδήμαρχος πρασίνου, αυτός ο ρητορικός χείμμαρος Παναγής Βανδώρος.

Πάτε κόψτε το...

EL BURRITO*

Απογοητευμένος φέρεται ο προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου κ. Φερνάντο Σάντος από τη δυστοκία της ομάδας, η οποία έχει απόλυτη αδυναμία ιδιαίτερα στα στημένα..

''Θέλω έναν ακόμα πάικτη'', φέρεται να είπε ο κ. Σάντος

''Το πείραμα του Μάνου Σέργιου απέτυχε οικτρά. Θέλω ένα παίκτη με κεφάλι, να έχει τα αυτιά του Καραγκούνη και 4 ποδάρια. Οχι μόνο δεξί-αριστερό αλλά και δυο πισινά. Θέλω ένα παίκτη που να τα κάνει όλα''

Ο Καραγκούνης παλιόγρια στα γήπεδα μόλις άκουσε τις προδιαγραφές του Σάντος, πήρε αμέσως την πρωτοβουλία. 

''Αυτόν τον πάιχτη τον ξέρω! Είναι ολόιδιος σαν εμένα. Θα αλλάξει την εικόνα όλης της ομάδας. Πρέπει να έρθει στην ομάδα ο γάιδαρος, ο El Burrito. Αν ο Σάντος έχει μυαλό, η Costa Rica δεν γλυτώνει!''

*El burrito = ο γαιδαράκος στα ισπανικά

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Γράφουν με περισσή αυταρέσκεια τα δημαρχιακά sites και blogs: 
"Ποιος θα αντιμετωπίσει το Διονύση Λυκούδη στο δημοτικό συμβούλιο;"

Έχουν δίκιο. Ο μόνος που μπορεί να τον αντιμετωπίσει είναι ο ίδιος του ο εαυτός. 
Ο εαυτός του και το παρελθόν του...


1. ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β' Ο ΜΑΚΕΔΩΝ

Ο πατέρας του Μέγα Αλέξανδρου αφού τσάκισε όλη τη Θράκη, έφτασε ως το Βυζάντιο που τότε ήταν ακόμα μια μικρή ελληνική αποικία. Εκμεταλλευόμενος τη σκοτεινιά της νύχτας και επειδή είχε μια συννεφιά εκείνη τη νύχτα να σου φύγει το κεφάλι, αποφάσισε στη ζούλα να επιτεθεί στα τείχη και να τους πιάσει στον ύπνο. Για καλή τύχη των Βυζαντινών διαλύονται τα σύννεφα και βγαίνει ένα μισοφέγγαρο να σου βγει το μάτι. Παίρνουν χαμπάρι τα σκυλιά τους Μακεδόνες, αρχίζουν το γαύγισμα, ξυπνούν οι φρουροί και στράβωσε η δουλειά.

Σιγά μην περιμένω στο Βυζάντιο σκέφτηκε ο Φίλιππος, κάνει και μια διαολεμένη παγωνιά στη Θράκη, άντε να τα μαζεύω και στέλνω αργότερα το γιό μου. Τα μπάλιασε ο Φίλιππος και έφυγε. Οι Βυζαντινοί γλυτώσανε και από τη μεγάλη τους χαρά κάμανε το μισοφέγγαρο έμβλημα της πόλης τους και το αφιερώσανε στη θεά Εκάτη, πως τους έσωσε.

Και έτσι έμεινε από τότε το μισοφέγγαρο έμβλημα της πόλης του Βυζαντίου.

2. ΜΩΑΜΕΘ Β' Ο ΠΟΡΘΗΤΗΣ

Και τα χρόνια περνούσαν...
Φτάσαμε στο 1453 μ.Χ., οι Οθωμανοί έχουν κατακτήσει όλη την Ανατολή και με Σουλτάνο τον Μωάμεθ Β΄, έχουν φτάσει έξω από τα τείχη του Βυζαντίου, που τώρα λέγεται Κωνσταντινούπολη. 

Την ιστορία την ξέρετε. Οι Βυζαντινοί έχουν κλειστεί στα μοναστήρια και την Πόλη υπερασπίζονται μερικοί Ιταλοί και Φράγκοι μισθοφόροι που στην πρώτη ευκαιρία ανοίγουν και μια πύλη για να τελειώνει το παραμύθι μια ώρα αρχύτερα. Ο Μωάμεθ δίνει εντολή να τους περάσουν όλους από λεπίδι, καταστρέφει οτι καταστρέφεται, λεηλατεί ότι λεηλατείται και ισοπεδώνει τα πάντα. Του καλάρεσε όμως ένα σύμβολο που είδε, ένα μισοφέγγαρο με αστέρι που είχαν κρατήσει οι κάτοικοι της πόλης ως σύμβολο από παλιά και το υιοθετεί για τη σημαία του.

Έτσι το μισοφέγγαρο έγινε σύμβολο και της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.


3. ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ Β' Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ (ή ΧΟΥΡΕΜΙΤΖΗΣ)

Αυτη η γλύδα της ιστορίας ο Σουλειμάν, οχι αυτός ο κακομοίρης που βλέπουν οι μανάδες μας στην τηλεόραση, ο άλλος, ο κανονικός, ο παλιός, ο Μεγαλοπρεπής... αυτός λοιπόν ξεκίνησε το 1529 ως Οθωμανός Σουλτάνος από την Κωνσταντινούπολη, πέρασε όλα τα Βαλκάνια σκοτώνοντας, παλουκώνοντας και κρεμόντας μια χαρά ο άνθρωπος και έφτασε ως τη Βιέννη. Εκεί το πράγμα στράβωσε. Οι Αυστριακοί είχανε μάθει τι λεβέντης ήταν ο Σουλειμάν και οχυρώθηκαν στη Βιέννη και σου λέει ή τώρα ή ποτέ για ζωή ή θάνατο.

Ο Σουλειμάν άραξε μια χαρά έξω από τα τείχη και άρχισε να σκάβει λαγούμια για να βάλει εκρηκτικά και να τα ανατινάξει. Έλα όμως που οι ψωμάδες της Βιέννης, άνθρωποι που δούλευαν από τα χαράματα για την παραγωγή του ψωμιού άκουσαν τους σκαπανείς. Πήρανε χαμπάρι τι γινότανε οι Βιεννέζοι κάτω από τα πόδια τους, δώσανε ένα μπερτάκι καλό-καλό στο Σουλειμάν, ο οποίος είδε τα ζόρια και γύρισε πίσω στην Πόλη στην αγκαλιά της Χουρέμ για να γίνει σήριαλ. 

Οι φουρναρέοι για να πανηγυρίσουν τη νίκη έφτιαξαν το γνωστό ελλειψοειδές έδεσμα που μοιάζει με μισοφέγγαρο και ήταν το έμβλημα των Τούρκων. Εκεί για πρώτη φορά γεννήθηκε το κρουασάν.


4. ΚΡΟΥΑΣΑΝ

Το κρουασάν το ρημάδι είναι αφράτο, είναι για ντελικάτα στομάχια και σιγά-σιγά το μάθαμε και εμείς οι Έλληνες. Πρόκειται για θανατηφόρο όπλο, αφού αν φας κάμποσα από αυτά μαζεμένα μπορεί να σκάσεις. Αν σκεφτεί κάποιος ότι ένα κρουασάν βουτύρου έχει 324 θερμίδες, με φουντούκι 422, με σοκολάτα περίπου 500 και με μαρμελάδα, το light, 350 θερμίδες.

Για αυτό όποιος ασχολείται με κρουασάν πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός. Μη θέλει να τα φάει όλα γιατί στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να τον κάνουν παχύσαρκο. Στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να τον μπλέξουν σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες!!!


5. ΠΟΛΛΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ

Ο δήμος Κεφαλονιάς είναι ένας ευρωπαϊκός δήμος και κυβερνάται από ευγενείς ανθρώπους. Δε θα μπορούσε να υστερήσει στο ζήτημα του κρουασάν! Νομίζουμε μάλιστα οτι ίσως ήταν το πιο επίκαιρο ζήτημα κατά τη θητεία αυτής της δημοτικής αρχής. Ασφαλώς για το καλό του τόπου, το καλό της ανάπτυξης, το καλό του τουρισμού, για την πατρίδα, επιδόθηκαν σε αγορά πολλών κρουασάν, θα λέγαμε πάρα πολλών κρουασάν. Κρουασάν να φαν' κι οι κότες.

6. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ

Λόγω άμεσης ανάγκης για τη λειτουργία των παραλιών Μύρτου και Πλατύ Γυαλού στις 16 Οκτωβρίου 2013!

Στις 16 Οκτωβρίου 2013 με αριθμό πρωτοκόλλου 51092 ο δήμαρχος Κεφαλονιάς υπογράφει με απευθείας ανάθεση, σύμβαση προμήθειας ειδών διατροφής για τις -ήδη κλειστές εκείνη την ημερομηνία από οτι γνωρίζουμε- καντίνες στο Μύρτο και τον Πλατύ Γυαλό, συνολικής αξίας με ΦΠΑ 15.000 ευρώ. Η προμήθεια αναφέρεται οτι ήταν: ''άμεση ανάγκη για τη λειτουργία των παραλιών Μύρτου και Πλατύ Γυαλού''. Εκτός απο κρουασάν η σύμβαση περιέχει διάφορα είδη μαναβικής, ζαχαροπλαστικής και αρτοποιϊας. 

Σοβαρά τώρα και χωρίς να υπονοούμε τίποτα. Ποια "άμεση ανάγκη" υπήρχε για τις κλειστές παραλίες στις 16 Οκτωβρίου για να υπογραφεί απευθείας ανάθεση μάλιστα; Έστω, καλόπιστα να δεχθούμε οτι οι καντίνες στο Μύρτο και τον Πλατύ Γυαλό ήταν ακόμα ανοιχτές στις 16 Οκτωβρίου 2013. Πόσο τζίρο έκαναν από την ημέρα της προμήθειας των ειδών, μέχρι να κλείσουν; Αν ήταν ήδη κλειστές οι καντίνες, τι έγιναν αυτά τα προϊόντα που προμηθεύτηκε ο δήμος; Είναι ένα θέμα που μπορεί να δει η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ορίστε, ωραίο ιστορικό θέμα...

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Τους πειράζει που γράφουμε, τους πειράζει που αναφέρουμε το όνομά τους, τους πειράζει που τους κάνουμε κριτική, τους πειράζει που κάνουμε πλάκα μαζί τους. Όλα τους πειράζουν.

 Για αυτό κι εμείς θα ασχοληθούμε μόνο με την ιστορία, να μην τους πειράζουμε.

ΙΧΝΟΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

... δήλωσε οτι δεν έχει ο Γάιδαρος, μεγαλοστέλεχος του δήμου.

Συμφωνούμε απόλυτα, είναι όλη μαζεμένη στο δημαρχείο, που να περισσέψει σοβαρότητα για άλλους;


ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΩ

Επειδή οι επιστημονικές μου ενασχολήσεις θέλουν χρόνο, αυτή την περίοδο δε θα μπορέσω να απαντήσω ως γάιδαρος στα πολύκροτα άρθρα της δημοτικής πόρτας και του συγγραφέα που τα βράδια φοράει γόβες και ντύνεται κεφαλονίτισσα. Δεν μπορώ γιατί διαβάζω.

Αυτή την περίοδο διαβάζω μια εντυπωσιακή μελέτη του ψυχίατρου Μανώλη Πολυζόπουλου που αφορά την ψυχασθένεια και τα φάρμακα και αναφέρει μεταξύ άλλων: 

Ελάχιστοι από τους ψυχιατρικούς ασθενείς «είναι κρυμμένοι στα ψυχιατρεία». Οι περισσότεροι ζουν ανάμεσά μας και αυτό επιτυγχάνεται χάρις στα φάρμακα και τις υπόλοιπες θεραπευτικές μεθόδους που εφαρμόζονται. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις «αγχώδεις διαταραχές» και τις απλές καταθλίψεις, αλλά στις πολύ σοβαρότερες ψυχικές ασθένειες όπως η σχιζοφρένεια. Αυτό που δυστυχώς δεν μπορεί να κλειστεί διά παντός και ισοβίως στα ψυχιατρεία, είναι ο κοινωνικός αποκλεισμός και οι προκαταλήψεις της κοινωνίας!

Εξαιρετικό! Εξαιρετικό!


ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ

Οι σκοταδιστικοί και αντιεπιστημονικοί κύκλοι, θορυβημένοι από τη μεγάλη μας ανακάλυψη, μας έθεσαν σε ανηλεή καταδίωξη. Η ιστορία έχει αποδείξει οτι είναι δύσκολο στις κοινωνίες να υιοθετήσουν καινοτόμα, νεωτεριστική σκέψη. Θυμηθείτε τι έπαθε ο συνάδελφος Galileo Galilei και πως ο ελεεινός Ουρβανός τον οδήγησε στην Ιερά Εξέταση.

Διωκόμενοι βρεθήκαμε προ αδιεξόδου. Οι σκοταδιστικές δυνάμεις είχαν κλείσει τα δερβένια στη γνωστή θέση στα Κοκκύλια και εμπόδιζαν την έξοδό μας προς το Ξώμερο, ενώ διέλευσή μας απο την περιοχή Λακήθρας ήταν αδύνατη, αφού λυσσασμένος καρτέραγε ο Μικέλης. Στα Περατάτα στη μέση του δρόμου καραούλευε ο Μαγουλάς. Στο κέντρο του Αργοστολίου δεν μπορούμε να μείνουμε έτσι κι αλλιώς, καθώς αυτό κατέχεται από τις γνωστές σκοταδιστικές δυνάμεις.

Αναζητήσαμε ως μόνο τρόπο διαφυγής την έξοδό μας προς το Ληξούρι, ελπίζοντας να βρούμε συμπόνοια και περίθαλψη από τον παλιόφιλο φιλογάιδαρο Βαγγέλη Θεοφιλάτο του Αθηναγόρα. Κι αν αυτός έχει μια καρδιά απο πέτρα, θα τη βγάλουμε στην πλατεία του Ληξουριού, κάτω από το Φίκο, βοσκώντας τα δροσερά του φύλλα. Τουλάχιστον εκεί στο Ληξούρι, από παράδοση έχουν χιούμορ.


ΚΑΚΑΟΜΕΤΡΟ !!!

Σε διάφορα αυτάρεσκα blogs και sites γράφονται εσχάτως σχόλια του στυλ:
"Ποιός θα τα βάλει με τον Ανουσάκη που βγήκε πρώτος στο Αργοστόλι;"
"Τι να πει στο Λυκούδη που πήρε 1139 σταυρούς;"
"Εντυπωσίασε ο Γιώργος Τζωρτζάτος"
"Έσκισε ο Κεκάτος στη Λειβαθώ"
"Δικαιώθηκε ο Κοντογούρης στην Έρυσσο"
και λοιπά παρόμοια...

Προβληματίστηκα στην αρχή. Λέω, δε μπορεί! Αυτοί οι άνθρωποι, αυτοί οι ογκόλιθοι της πολιτικής, πως μπορείς άραγε να μετρήσεις το πολιτικό τους βάρος;


Η ανθρώπινη διανόηση έχει ανα τους αιώνες εφεύρει μέτρα και όργανα για να μετράει τα πάντα. Τη θερμοκρασία, την ενέργεια, τους σεισμούς, τη βαρομετρική πίεση, τον πυρετό, ακόμα και τη βλακεία! Ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα όργανο μέτρησης του πολιτικού βάρους! 

Στην αρχή σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω τη μονάδα μέτρησης IQ, το βλακόμετρο, που επινόησε ο Γάλλος Άλφρεντ Μπινέ (Binet). Εξ'ου και ονομάζεται επίσης μέθοδος Μπινέ. Καθώς όμως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους πηγαίας ευφυίας, ογκολίθους του πνεύματος, μάλλον θα ήταν ακατάλληλη μέθοδος.

Έτσι μετά σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούργια μονάδα μέτρησης. Και ενώ έβαινε μάταιη η αναζήτηση του κατάλληλου οργάνου και μονάδας μέτρησης του πολιτικού βάρους, τελικά η λύση αποδείχθηκε οτι βρισκόταν δίπλα μας!

Αποφάσισα να τους συγκρίνω με ένα απλό άνθρωπο, που δεν είναι πολιτικός. Ο δημοφιλής Νίκος Μενάγιας ή Κακάος, ένα απλό παιδί, χωρίς πολιτική ακτινοβολία κατέβηκε για σύμβουλος στη Λειβαθώ με το Θεόφιλο και πήρε 726 σταυρούς, έτσι, με το όνομά του, το χαμόγελό του και τη γενική παρουσία του. Σκέφτηκα, αυτό είναι! Θα φτιάξω το ΚΑΚΑΟΜΕΤΡΟ !!! 

Πως ο Ρίχτερ έφτιαξε την κλίμακα Ρίχτερ; Πως ο Μερκάλι έφτιαξε την κλίμακα Μερκάλι; Πως ο Φαρενάιτ έφτιαξε την κλίμακα Φαρενάιτ; Εγώ θα φτιάξω το κακαόμετρο και την κλίμακα Κακάο! Έτσι με το κακαόμετρο, εύκολα μετράς την πολιτική βαρύτητα αυτών των γιγάντων:

Ο Ανουσάκης για παράδειγμα πήρε 695 σταυρούς, είναι λοιπόν στο 0,9 της κλίμακας κακάο.
Ο Λυκούδης πήρε 1139 σταυρούς και βρίσκεται στο 1,5 του κακαομέτρου!!!
Ο Κεκάτος; Τραγωδία... πήρε 342 σταυρούς, άρα είναι στο 0,47 της κλίμακας κακάο.

Όποιος λοιπόν παινεύει τα προσόντα του και το πολιτικό του βάρος, με την άδεια του μέγιστου Νίκου Μενάγια, θα τον κακαομετρούμε. Η κακαομέτρηση γίνεται σε δέκατα, οπότε ότι περισσεύει σε εκατοστά, εξυπακούεται θα το κόβουμε.


Έτσι λοιπόν συγκεντρωτικά ο Ανουσάκης είναι 0,9 κακάο, ο Λυκούδης 1,5 κακάο, ο Κεκάτος 0,4 κακάο, ο Τζωρτάτος επίσης 0,4 κακάο, ο δε Κοντογούρης... κλάφτα Χαράλαμπε! Όποιος άλλος εκ των κυρίων συμβούλων επιθυμεί να μπει στο κακαόμετρο, είμαστε στη διάθεσή του.

Δυστυχώς για εμάς, επιχειρήσαμε ως γάιδαροι να μετρήσουμε στο κακαόμετρο το πολιτικό μας βάρος και διαπιστώσαμε πως δεν είμαστε ανιχνεύσιμοι! Το όργανο δεν εμφανίζει καν ένδειξη!


ΑΘΑΝΑΤΕ, ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΕ ΤΣΟΥΜΠΑ! ΣΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ

Τον φαρμακοποιό Βασίλη Κωνσταντάτο ή Τσούμπα, τον ξέρουν και οι πέτρες στην Κεφαλονιά. Είναι εμβληματική φυσιογνωμία. Απο παλιά και πριν γίνω γάιδαρος, πριν δηλαδή γαιδουρέψω, θεωρούσα οτι είναι διορατικός, είναι αυτό που λέμε ''τα πιάνει στον αέρα".

Δεν περιμέναμε όμως ποτέ οτι θα κάνει τέτοια μαγκιά!

Συγκεκριμένα στις 17.6.2014 η συντακτική ομάδα του  RHESUSGR στο kefalonianupdate, έκανε από τη σκοπιά μιας τοπικής συνιστώσας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ απολογισμό των δημοτικών εκλογών. 

Ο απολογισμός ήταν γενικά τρεις το λάδι-τρεις το ξύδι-πέντε το λαδόξιδο, αν οι ΦΙΚΟ δεν κατέβαιναν, αν η γιαγιά μου είχε ρόδες, αν ο Μιχαλάτος, αλλά ο Καλαφάτης, όμως το ΚΚΕ κλπ... Δηλαδή απολογισμός σοβαρός!!!

Η αίσθηση που δίνεται είναι οτι οι άνθρωποι δεν βλέπουν πέρα απο τη μύτη τους! Έχουν πάθει τύφλωση! Θα διάβασε φαίνεται το κείμενο ο Βασίλης και θα σκέφτηκε το ίδιο. Εδώ φαίνεται ο επιχειρηματίας, ο ογκόλιθος του εμπορίου Τσούμπας. Γάτος ων, ακριβώς στο τέλος της... "ανάλυσης" πάει και τους χώνει την εξής διαφήμιση:


 Πέστε μου είναι άπαιχτος ο άνθρωπος ή δεν είναι; Ο πρώτος που τους πήρε χαμπάρι. Μπράβο ρε Βασίλαρε, μπράβο!

ΛΑΘΟΣ ΙΩΣΗΦ

Να απαντάς στην αποτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, την αποτυχία του εγχειρήματος Δημητράτου και τις ευθύνες ή μη ευθύνες των ΦΙΚΟ. Λάθος!

Χάνεις χρόνο από άλλες πιο ενδιαφέρουσες ενασχολήσεις σου. Γράψε παλικάρι μου καμια ανοιχτή επιστολή στη Μπότση ή τη Ντούβλη να ανοίξει το μάτι μας και άσε τους ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ στον Κρούσσο, αυτός θα τους αποτελειώσει.

Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΡΟΥΣΣΟΣ...

Στο ithacanet ο αθλιότατος έγραψε ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: ΤΟ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΑΡΧΙΣΕ, αποδίδοντας ευθέως ευθύνες στο γάιδαρο. Γράφει κατά λέξη ο πολυγραφότατος: Κάποιοι πήγαν να τα φορτώσουν όλα στο γάιδαρο. Και ο γάιδαρος κλώτσησε.

Καμια σοβαρότητα ο γραφέας! 

Μετά βέβαια βάζει άλλα ζητήματα, τα οποία δε σχολιάζουμε από σεμνότητα...

ΟΙ ΓΑΙΔΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος έχει μάσει γύρω του μεταξύ άλλων εντόμων και ένα κουνούπι που γράφει στο site του, το inkefalonia. Προχθές εκεί που τρώγαμε 3 καρμπονάρες ως γάιδαροι, διαβάσαμε οτι αυτό το κουνούπι έγραψε για μάς σε υστερόγραφο οτι γάιδαρος δεν υπάρχει, αλλά είναι ίππος και μάλιστα δούρειος ίππος.

Το δημοσίευμα μας στενοχώρησε και ανέκοψε την όρεξή μας. Μας προβλημάτισε και σκεφτήκαμε γιατί ένα κουνούπι να τα βάζει με ένα γάιδαρο. Το αντίθετο θα ήταν τρομακτικό, ένας γάιδαρος να τα βάζει με ένα κουνούπι. Και εκεί που απορούσαμε, την απάντηση μας την έδωσε το ίδιο το κουνούπι. Γράφει στην αρχή του ίδιου κειμένου:



Εμείς δεν θα μπορούσαμε να πούμε κάτι περισσότερο, αλλά ούτε και λιγότερο...

ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΑΔΕΛΦΕΣ ΜΟΥ, ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ!

Εμπλοκή στο δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση του ταξιδιού του τουριστικού Βαγγέλη στη Μόσχα. Δεν ενέκρινε το συμβούλιο, αλλά ο Βαγγέλης είναι επίμονος,  "θα πάω" τους είπε σαν εκπρόσωπος του δήμου.

Είναι η γιορτή του Αγίου Σέργιου! Η αλήθεια είναι οτι ούτε ο Άγιος Σεργιος, ούτε σύμπαντες οι Ρώσοι θα μπορούσαν να γιορτάσουν χωρίς την παρουσία του κ. Κεκάτου. Τι σοϊ γιορτή θα μπορούσε να είναι αλήθεια, χωρίς 2 φωτογραφίες του Βαγγέλη, ένα za zdorovʹe, ένα τσούγκρισμα ποτηριών με τους τοπικούς επισήμους;;; Και ο Πούτιν;;; Θα ανεχόταν αυτή την απουσία ή θα υπήρχε πράγματι ένας κλονισμός στις σχέσεις των 2 χωρών;

Α, ο Βαγγέλης έχει δίκιο, ο Άγιος Σέργιος είναι σαν τον Άγιο Γεράσιμο, όπως είπε. Το αντίστοιχο για τους Ρώσους.

Θα πάει σε ένα ταξίδι εργασίας. Κουράζεται ο Βαγγέλης. Όταν βρει λίγο ελεύθερο χρόνο αν θα μπορούσε να εκδώσει ένα ενημερωτικό δελτίο, με ένα προς ένα τα ταξίδια του και τα έξοδα των ταξιδίων που πλήρωσαν οι Κεφαλονίτες; Να ξέρουμε βρε παιδί μου να τα βάλουμε στα γενικά έξοδά μας. Να τσόντάρουμε.

Μέχρι τότε za zdorovʹe!!!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΙΣΗ-ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ

Σε καλό κλίμα ανακοινώθηκε οτι έγινε η συνάντηση του κ. Παρίση με τον κ. Γαλιατσάτο. Συμφώνησαν για το κλίμα που πρέπει να καλλιεργηθεί ανάμεσα στους 2 ανδρες.

Δεν διευκρινίζεται αν οι κ. Φιλίππου και Λυκούδης ήταν παρόντες. Και αυτοί θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο κλίμα. Είναι και οι 2 του... ''κλίματος''!

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

Δεν το κάνουν για την τιμή και την υπόληψή τους. Δεν διώκουν δημοσιογράφους, τέως συνεργάτες τους και πολιτικά πρόσωπα για την προστασία του νόμου ή του δημοσίου συμφέροντος.

Στην πραγματικότητα δε θέλουν αντίθετες φωνές. Θέλουν ανθρώπους γονατιστούς, ανθρώπους που θα σέρνονται. Θέλουν να εμπεδώσουν τη σιωπή. Σιωπή σε ότι συμβαίνει και σε ότι θα συμβεί στο μέλλον. Δε θέλουν αντιστάσεις. Όποιος δεν ενσωματωθεί πρέπει να σιωπήσει. 

Κυριαρχία του τρόμου, εποχή του φόβου... αυτό θέλουν.

Ο Μιχάλης Κατσαρός το φώναξε με την ψυχή του: "Αντισταθείτε".
Το συνέθεσε και το τραγούδησε ο φίλος μου Θανάσης Γκαϊφύλλιας.


ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ! ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!

Επιτέλους!!!

Ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος με την τρίτη φορά, τα' βαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Τα ξεκαθάρισε τα πράγματα για τον Κωνσταντάκη.

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

- Πληρώνεται κανονικά από την ΚΕΔΗΚΕ
- Δεν πληρώνεται για την Έρυσσο και Πύλαρο γιατί το απαγορεύει ο νόμος.
- Φοράει παντελόνια και έχει τσέπες
- Βάζει τα χέρια στις τσέπες του
- ... και είναι και καλό παιδί!

Έτσι μπράβο! Τώρα μάλιστα!
Όλα είναι καλύτερα, πολύ καλύτερα. Γράψτε το απ'την αρχή!


ΜΠΑΝΙΟ

Μετά το μπάνιο που τους κάναμε για την εμετική ανακοίνωση της Αδελφότητας Κεφαλλήνων Αθηνών, αναφορικά με την εκλογή Παρίση, ο πρόεδρος της αδελφότητας κ. Βαλλιανάτος διαχώρισε τη θέση του. Ήταν λέει "προσωπικό κείμενο μεμονωμένων μελών". 

Εμείς το καταλάβαμε απο την αρχή. Δε μπορεί όλοι μαζί να γράψανε τέτοια αηδία. Μεμονωμένοι τη γράψανε.


ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

Ο Διονύσης Κοκκόσης που κάνει τον αντιδήμαρχο στη Σάμη, έβγαλε ανακοίνωση με την οποία λέει κατά λέξη για τα κλαδιά και τα χορτάρια:

''Σας προτείνουμε να έρθετε σε συνεννόηση με κτηνοτρόφους καθώς η πλειονότητα των συγκεκριμένων αποθέσεων είναι σανά που θα μπορούσαν να καταναλωθούν από αιγοπρόβατα.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια.''

Επειδή δεν τα καταλαβαίνουμε όλα, τις νόμιμες "ενέργειες" θα τις υποστούμε αν δεν έρθουμε σε επαφή με τους κτηνοτρόφους ή αν πετάμε τα κλαδιά και τα χορτάρια;

Και έστω οτι αφορά τα κλαδιά γενικά, τι είδους ρατσισμός είναι αυτός; Γιατί να  τα φάνε τα αιγοπρόβατα όλα; Τίποτα για τα βοοειδή, για τους γαιδάρους;;; Για να διορθωθεί η ανακοίνωση...




TIRANTE


Η τιράντα προέρχεται από το ιταλικό ρήμα tirare, που σημαίνει τραβώ. Οι tirante είναι αυτό που λέμε στα ελληνικά τιράντες ή μπρετέλα.

Για να ψωνίσουν μερικές στο δημαρχείο. Υπάρχει ζήτημα με τα παντελόνια. Χρειάζονται ζώνες και τιράντες, είναι ανάγκη! Υπάρχει κίνδυνος. Ας κρύψουμε οτι μπορούμε.

Στη φωτογραφία ευπρεπώς ενδεδυμένος ο κ. Τσουρούφλης, ο εξ απορρήτων του δημάρχου.




ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΗΡΩΔΕΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Τελικά δεν είναι μόνο ο αντιδήμαρχος που κατέβασε τα παντελόνια του στο μέγαρο. Δεν είναι οτι τους πέφτουν τα παντελόνια και έχουν πρόβλημα με τις τιράντες...

Αποκαλύπτουμε σήμερα οτι οι άνθρωποι έχουν ψύχωση με τις τιράντες και τις ζώνες. Στις 15.5.2013 ο οργανισμός κοινωνικής αλληλεγγύης και παιδείας του δήμου Κεφαλονιάς με ανακοίνωση που αφορά τον παιδικό σταθμό Σάμης, προτείνει στα νήπια ενδυματολογικά να μη φορούν ζώνες και τιράντες!!!



Ακούστε μωρέ! Οι άνθρωποι βλέπουν ζώνες και τιράντες και δαιμονίζονται!!! Και μαθαίνουν και τα νήπια μωρέ! Μιλάμε για οργανωμένο σχέδιο, εκκολάπτουν και εκπαιδεύουν ήδη την επόμενη γενιά! Χτυπούν στο μαλακό υπογάστριο της κοινωνίας, στα νήπια!

Μα δεν υπάρχει σύλλογος γονέων και κηδεμόνων να τους πιάσει με τη ζωστήρα να τους οργώσει το τομάρι;


Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΗ

Οφείλω να κλείσω το ζήτημα της Θράκης με αφορμή προηγούμενες αναρτήσεις που έχουν να κάνουν με τις ευρωεκλογές, με την υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν και με την επίσκεψη του Τσίπρα στον Εχίνο. 

Πολιτικά η χώρα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες στη Θράκη και αυτές πρέπει να είναι σε 2 κατευθύνσεις και σύμφωνες με τη συνθήκη της Λωζάνης του 1923.

Ο ένας άξονας πρέπει να είναι η εκπαίδευση. Το ελληνικό κράτος εφαρμόζοντας τη συνθήκη της Λωζάνης, πιστό στην υποχρέωση για την τήρηση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων των μειονοτήτων, πρέπει να εισαγάγει την γλώσσα των Ρομά (Ρομάνι) στα σχολεία των Ρομά και τη γλώσσα των Πομάκων στους Πομάκους. Οι Ρομά αποτελούν το 15% της μειονότητας και οι Πομάκοι το 35% και κανείς δεν πρέπει να τους υποχρεώνει να αποκτούν τουρκική παιδεία, με Τούρκους εκπαιδευτικούς.

Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με τα προξενεία της Ελλάδας στην Τουρκία και της Τουρκίας στην Ελλάδα. Εδώ στο διεθνές δίκαιο ισχύει η αρχή της αμοιβαιότητας. Η Ελλάδα πρέπει να ανακαλέσει αμέσως τον πρόξενο και τις προξενικές αρχές από τα ελληνικά προξενεία Σμύρνης και Αδριανούπολης, αφού αυτά δεν έχουν αντικείμενο και δεν υπάρχουν πλέον Έλληνες ούτε στην Μικρά Ασία ούτε στην Αδριανούπολη, ούτε στη Ραιδεστό. Όλα αυτά με παράλληλο και αμοιβαίο κλείσιμο των τουρκικών προξενείων στη Κομοτηνή και τη Ρόδο.

Επειδή θα σπεύσουν κάποιοι να πουν οτι οι απόψεις αυτές είναι ακραίες και ίσως εθνικιστικές, σας παραπέμπω στην διεθνολόγο Δήμητρα Κοκαλιάρη, μέλος του Τμήματος Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει διατυπώσει αντίστοιχες απόψεις στο ΣΥΡΙΖΑ, πριν αυτός βέβαια γίνει αξιωματική αντιπολίτευση.

ΑΚΟΥ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΙ! ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΙΣΚΟΙ!

Με αφορμή την ανάρτησή μας για τον Άγγελο Κωνσταντάκη, έτρεξε ανεξάρτητο blog να μας ονομάσει γκεμπελίσκους. Επι της ουσία κόκκορος! Κουβέντα για την ταμπακιέρα. Τα παίρνει κανονικά από την ΚΕΔΗΚΕ ο Άγγελος, ως δικαιούται άλλωστε το παιδί.

Έγραψε όμως ο blogger που θέλει να ερμηνεύσει αυθεντικά την ανακοίνωση του μεγάρου, οτι ο Άγγελος έβαλε "βαθιά το χέρι στην τσέπη". Σύμφωνοι... μην το αφήνετε όμως έτσι, θα υπάρξει καμιά παρεξήγηση. Διευκρινίστε το καλύτερα. Το έβαλε βαθιά για να μπάσει ή για να βγάλει;

Για προσπαθήστε καλύτερα...

ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ!





Φιλογάιδαροι ενωθείτε!

Έγκυρες πληροφορίες μας, που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, μας ενημέρωσαν για τη συνωμοσία θανάτου κατά του γαιδάρου, που εξυφαίνεται στο δημαρχιακό μέγαρο!

Συγκεκριμένα η σύσκεψη της παράταξης της ιταμής Κεφαλονιάς, δεν είχε σαν σκοπό τη διαγραφή του Κουνάδη και της Κατσαϊτη, αλλά την εξόντωση του γαιδάρου! Ειδικότερα, της συνάντησης προΐστατο ο δημοτικός σύμβουλος που στην πραγματικότητα αντικαθιστά το δήμαρχο, ο οποίος κατα λέξη είπε:
" Πρέπει να φάμε..."

Στο σημείο αυτό οι Οβελίξ του δήμου νόμιζαν οτι ήρθε η ώρα του φαγητού και τον διέκοψαν κραυγάζοντας:
"ΝΑΙ, ΝΑΙ, να φάμε!!!"

"... το γάιδαρο", συνέχισε ο ομιλητής.
"Δεν πρέπει όμως να φανούμε, πρέπει να κάνουμε τις κότες"

"Κότες, κότες!!!", φώναξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που τις ονειρευόντουσαν με χοντρό μακαρόνι, οι πεινασμένοι.

Στο σημείο εκείνο ο διευθύνων σύμβουλος στράφηκε στο δήμαρχο, έτσι για να κρατήσει τα προσχήματα και του είπε με τη διαπεραστική φωνή του:
"Τι λες εσύ Αλέκο;"

Εκεί άνοιξε το ζήτημα της ονοφαγίας, αφού ο Αλέκος απάντησε:
"Ότι πεις εσύ Διονύση μου! Εγώ για σένα μπορώ να φάω και ολόκληρο το γάιδαρο"

Η ιδέα του φαγώματος του γαιδάρου δεν ακούστηκε καθόλου άσχημη στους δημοτικούς συμβούλους, διότι αυτοί είναι παμφάγα, τρώνε τα πάντα! Δώστους φαουλιό και πάρτους την ψυχή!

Τη συγκέντρωση έκλεισε ο ηγέτης:
"Θα φάμε το γάιδαρο, δε θα το πούμε πουθενά. Θα κάνουμε όλοι τις κότες μην εκτεθούμε. Εξάλλου δεν είναι δύσκολο να κάνετε τις κότες", είπε στους λοιπούς συμβούλους.

Όλοι συμφώνησαν...

Η ζωή του γάιδαρου είναι σε κίνδυνο...