OFFSHORE - H ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Οι 1.500.000 Έλληνες άνεργοι, τα 3.000.000 οφειλέτες του δημοσίου, πολλοί από τους οποίους είχαν περπατήσει «χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη», πληροφορήθηκαν ότι ο αρχηγός διατηρεί δυο offshore εταιρείες στις οποίες εισέρρευσαν 1.600.000 ευρώ από μίζες.

Ελπίζω ότι ο αρχηγός θα αποδείξει την αθωότητα του και δεν θέλω να αποδεχτώ την κατηγορία σαν εξ αρχής αποδεδειγμένη.

Το ζήτημα είναι άλλο. Εκτιμάται ότι 63 δισεκατομμύρια ευρώ διακινούνται και δεν φορολογούνται  κατ’έτος μεσώ των λεγόμενων «υπεράκτιων» εταιριών αγνώστων ιδιοκτητών, οι εταιρίες αυτές υπολογίζονται γύρω στις 15.000 στην Ελλάδα, 104  εδρεύουν μόνο στο Κρανίδι Αργολίδας. 

Εξήγαγαν από την χώρα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο σε ένα χρόνο για τα νησιά Κεϊμαν, 500 εκατομμύρια στο νησί Τζέρσι, άλλα τόσα στις Παρθένους Νήσους και πολλά άλλα δισεκατομμύρια σε άλλους φορολογικούς παραδείσους.

Το κράτος μας έχει καταφέρει να ελέγξει ως τώρα, σύμφωνα με ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη, 32 από αυτές τις εταιρίες και έχει επιβάλλει φόρους περίπου 45 εκατομμυρίων, δηλαδή περισσότερο από 1.000.000 ανά ελεγχόμενη εταιρία.

Η φορολόγηση αυτού του πλούτου,υπολογίζεται ότι θα απάλλασσε τους Έλληνες από κάθε μείωση μισθών και συντάξεων, θα αύξανε το εθνικό προϊόν κατά 30 τοις εκατό, θα διπλασίαζε τις δυνατότητες δημοσίων επενδύσεων, θα οδηγούσε την χώρα στην ανάπτυξη.

Πλην όμως δεν καταφέραμε να ελέγξουμε ούτε τις offshore του Κρανιδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.