Ήμαρτον!!!

Ένας εντελώς γάιδαρος, δηλαδή γαϊδαρούκλα,  μου είπε: 
«Καλά δεν βλέπεις τίποτα καλό σ’ αυτήν την δημοτική αρχή; Γιατί είσαι τόσο αρνητικός;»

Το ξανασκέφτηκα... είχε τελικά δίκιο!
Για αυτό ζητώ συγνώμη…
Ήμαρτον!!! Έχουν πολλά καλά και τώρα που το ξανασκέφτομαι, νιώθω πως πρέπει να τους αποκαταστήσω και να τα απαριθμήσω ένα προς ένα !


  • Είναι Οικογενειάρχες!
Πιστεύουν στο θεσμό της οικογένειας σε σημείο που θεωρούν ως μέγιστο καθήκον και υποχρέωση τους να διορίσουν, οι περισσότεροι εάν μπορούσαν, όλο τους το σόι, με την πατροπαράδοτη ως γνωστόν ιδιαίτερη προτίμηση προς τις κόρες. Ααα όλα και όλα!!! Οι καλοί οικογενειάρχες δεν αφήνουν ποτέ τα παιδιά τους έτσι!




  • Είναι νοικοκυραίοι!
Πρέπει επιτέλους να το παραδεχθούμε, αυτοί δεν είναι σαν και εμάς! Αυτοί μάλιστα, είναι νοικοκυραίοι! Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η νοικοκυροσύνη τους. Νοικοκυραίοι αλλά πολλοί, βρε παιδί μου, από αυτούς ήταν και άτυχοι… πολύ άτυχοι… τους έσπασε βλέπετε η οικοσκευή τους!

Για αυτό τον λόγο και λόγω του σεισμού, εντελώς νόμιμα έτρεξαν ως καλοί νοικοκυραίοι να αποζημιωθούν με 2-3 χιλιάδες ευρώ ο καθένας, αυτοί, τα αδέλφια τους, τα ξαδέλφια τους, τα παιδιά τους μέχρι και οι γάτες τους θα έπρεπε να αποζημιωθούν, αλλά ας όψεται αυτή η ακατανόητη αβλεψία του νομοθέτη. Αυτοί ως νοικοκυραίοι ορθώς τα πήραν, όχι σαν και εμάς τους ανοικοκύρευτους!



  • Είναι πολιτισμένοι!
Τους αρέσει πολύ ο πολιτισμός! Συνήθως ακούνε Βίσση, την λεγόμενη «το πόδι». Στο θέατρο αρέσκονται να βλέπουν την Τζένη Μπότση, την λεγόμενη «το άλλο πόδι»

Είναι όλοι τους φαν του Σεφερλή, δεν είναι ψευτοκουλτουριάρηδες, αλλά είναι όμως, πώς να το κάνουμε… πολιτισμένοι.






  • Είναι Κοσμοπολίτες!
Αυτοί είναι κοσμοπολίτες, δεν είναι σαν και μας. Φοράνε όλοι τους ή σχεδόν όλοι τους πουκάμισα με μονόγραμμα, ρολόι τσέπης, χρυσά μανικετόκουμπα, ιδιαιτέρως τα εντελώς απαραίτητα μαύρα γυαλιά ηλίου τα οποία φορούν κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά κυρίως τα φορούν την νύχτα. Οδηγούν συνήθως οχήματα μεγάλου κυβισμού. τζιπ, καγιέν, μερσεντες, με ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτά με τα φιμέ τζάμια. Θα μπορούσε να τους πει κάποιος μέχρι και κάγκουρες, γιατί έχουν αυτό το μικροελατοματάκι της επίδειξης, μέσω των αυτοκινήτων τους. Αλλά είναι ελάττωμα αμελητέο και εξ΄ αυτού συγχωρητέο.


  • Είναι χορευτές!
Έχουν βρε παιδί μου μια ροπή, ένα gift, ένα χάρισμα στους χορούς ιδίως στο ζεϊμπέκικο. Είναι μερακλήδες, όταν σηκωθούν στην πίστα, σείεται το πάτωμα. Πρόκειται για τους νέους Νουρέγιεφ. Δύσκολα θα διαλέξεις εάν πιο καλά πολιτεύονται ή πιο καλά ζεϊμπεκίζονται. Έχουν γενικά αυτή τη μαγκιά των ζεϊμπέκηδων.









  • Είναι ταξιδευτές!
Τους αρέσει να ταξιδεύουν. Έχουν γυρίσει τον κόσμο τρεις φορές. Βέβαια σ΄αυτό συμβάλουμε και εμείς πληρώνοντας. 

Αλλά δεν μπορεί αυτοί να τα κάνουν όλα! Αυτοί θα ταξιδεύουν και εμείς θα πληρώνουμε. Θα ήταν εντελώς ανόητο εμείς να ταξιδεύουμε και αυτοί να πληρώνουν. Μην τα θέλουμε όλα δικά μας!


Τελικά τώρα που το βλέπω, έχουν πολλά καλά που δεν είχα εκτιμήσει τόσο καιρό. Για αυτό λοιπόν τους ζητώ συγνώμη!

Τώρα που τα εντόπισα αρχίζω να τους λατρεύω όλο και πιο πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.