Η ΝΕΑ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΟΥΝΙΧΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΝΕΟΤΥΡΑΝΝΟΙ

Αλλά δεν ήταν φαίνεται γραφτό να γλυτώσουμε από τους «τριάκοντα τυράννους»...

Εκεί λοιπόν στο αρχαίο λιμάνι της Μουνιχίας, που οι Σκυλίτσηδες ονόμασαν «μικρολίμανο», για να είναι δήθεν πιο εύηχο, στην πραγματικότητα γιατί ήταν βαθιά κομπλεξικοί, γύρω στο 1991-1992 ο τότε Δήμαρχος Πειραιά Λογοθέτης, έδωσε «σήμα» στους 30 ταβερνιαρέους του Μικρολίμανου να καταλάβουν τον αιγιαλό και την παραλία.

Αυτοί «έχτισαν» ολόκληρη την ακτή στο ομορφότερο ίσως σημείο του Πειραιά, απέκλεισαν την ακτή, κατέστρεψαν τα πάντα και έκαναν αυτοί οι «νεοτύραννοι» την περιοχή ένα έκτρωμα.

Το  2003 βγήκαν πρωτόκολλα κατεδάφισης των αυθαιρέτων, μετά από 12 χρόνια κατάληψης. Την 27η Νοεμβρίου 2014, μετά δηλαδή άλλα 11 χρόνια από τα πρωτόκολλα, προβλέπεται να γίνει η κατεδάφιση, 23 χρόνια μετά την παράνομη κατάληψη!

Και τώρα ξεκινά η νέα μάχη της Μουνιχίας...

Ο βουλευτής Πειραιά της Ν.Δ κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, τέως  υπουργός Παιδείας, αυτός που προσέλαβε τον κλωτσοσφαιριστή Ανατολάκη, τον επονομαζόμενο και «γκασμά» ως σύμβουλο του, αυτός που είναι στο διοικητικό συμβούλιο της UNESCO ως προστάτης του παγκόσμιου πολιτισμού, κατέθεσε ο αθεόφοβος στην Βουλή πρόταση νόμου με την οποία ζητά: 

Να μην κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα των τριάκοντα νεοτυράννων, μέχρι να γίνει μελέτη ανάπλασης, δηλαδή ποτέ. Θεωρεί ότι οι καταληψίες αιφνιδιάστηκαν μετά από 23 χρόνια παρανομίας και πάντως για 12 τουλάχιστον μήνες τα πράγματα να μείνουν όπως είναι.

Από κοντά υπέρ των 30 νεοτυράννων, ο Δήμαρχος Πειραιά Μωραλης .

Η νέα μάχη της Μουνιχίας προβλέπεται να γίνει στις 27 Νοεμβρίου και φοβάμαι πως θα είναι η ρεβάνς των «τυράννων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.