Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Μέγα ζήτημα κινδυνεύει να γίνει ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Η δημοτική πλειοψηφία επιθυμεί, μέσα από τροποποίηση, να περάσει τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα στο τέλος της συνεδρίασης. Η αντιπολίτευση γενικά επιθυμεί τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα να περνάνε στην αρχή της συνεδρίασης. Και οι δύο πλευρές θεωρούν το ζήτημα ως αιτία πολέμου. 

Στην πραγματικότητα το ζήτημα δεν είναι σημαντικό, άλλα είναι τα θέματα που πρέπει να προβληματίσουν ως προς τη λειτουργία του δήμου. Το κρίσιμο ζήτημα δεν είναι η δημοτική πλειοψηφία, είναι η αντιπολίτευση, η οποία πρέπει να παίξει το ρόλο της, που είναι κατά τον νόμο ρόλος ελεγκτικός. Οφείλει η αντιπολίτευση του δήμου να αποκτήσει πεδίο συνεννόησης. Μπορούν να θέσουν θέματα στο δήμο όχι ως έκτακτα, αλλά ως τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης, να ορίσουν εισηγητή, να προβάλουν σκέψεις και να αποκαλύψουν εάν πράγματι το θέλουν αυτό που γίνεται στο δήμο.   

Αν δεν μπορούν να συνεννοηθούν μπορούν να αξιοποιήσουν τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων, να συγκροτήσουν ομάδα πολιτών που διά μόνης της υπογραφής των, μπορούν να εισαγάγουν θέματα στο δημοτικό συμβούλιο. Ας το πράξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.