Πως κάνει το πρωί όταν ξυπνάει η Βουγιουκλάκηηη;

Είδα το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως τελικά συνεδρίασε μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης.

Ο Αντιδήμαρχος κος Λυκούδης εισηγείτο και εν ριπή οφθαλμού, άλεκτα και άκριτα οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας σήκωναν το χεράκι τους και ψήφιζαν.
Άνω το χεράκι – κάτω το χεράκι!
Άνω το χεράκι – κάτω το χεράκι !
Άνω το χεράκι – κάτω το χεράκι !

Επ΄ ευκαιρία θα σας θυμίσω τι γινόταν παλιά στα πανηγύρια με την αρκούδα και τον αρκουδιάρη. Ένας αρκουδόγυφτος είχε βουτήξει μια αρκούδα, της είχε βάλει έναν χαλκά στη μύτη, την είχε ζεματίσει στα μαρτύρια και την πείνα και την είχε μάθει προς αποφυγήν νέων δεινών της να σηκώνει τα ποδαράκια της, να βαράει παλαμάκια, να κάνει κολοτούμπες και το μεγάλο της σουξέ ήταν να χτενίζεται και να κάνει πως νίβεται στο πρόσταγμα του αρκουδόγυφτου που την ρωτούσε : 
«Πώς κάνει το πρωί όταν ξυπνάει η Βουγιουκλάκηηη;»

Βλέποντας την εικόνα του χθεσινού το Δημοτικού συμβουλίου μου ήλθε στο μυαλό τυχαία η εικόνα της αρκούδας με τον αρκουδιάρη!

Μετά από αυτήν την εικόνα είναι πασιφανές ότι οι ρόλοι έχουν πλέον ακριβοδίκαια επιμεριστεί, έχουν γίνει απολύτως κατανοητοί και το μόνο που χρειάζεται είναι να τίθεται την κατάλληλη στιγμή με σαφήνεια και ευκρίνεια η αρμόζουσα και βαρυσήμαντη ερώτηση στο συμβούλιο: 
«Πώς κάνει το πρωί όταν ξυπνάει η Βουγιουκλάκηηη;».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.