ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ

Γράψαμε για την γκαντεμιά του τουριστικού Βαγγέλη σε προηγούμενη ανάρτηση μας. Νομίζανε κάποιοι ότι κάναμε πλάκα ή ότι είμαστε κακεντρεχείς. 

Είπαμε: μάστε τονε κινδυνεύει ο παγκόσμιος τουρισμός με καταστροφή.

Πριν «αλέκτωρ λαλείσαι» δικαιωνόμαστε απόλυτα.

Συγκεκριμένα και χωρίς δόση υπερβολής. Για τις ανάγκες του ελληνορωσικού χαβαλέ είχε έλθει στο Αργοστόλι το γνωστό αγιοκάραβο με τα κοκκαλάκια του Αγίου Ουσακώφ.

Όλα πήγαιναν μία χαρά μέχρι που ο Ουσακολάτρης Βαγγέλης πήγε στο ξυλοβάπορο να προσκυνήσει τα κοκαλάκια του αγίου, όπως πάντα ευλαβής. Τράβηξε και ένα λόγο ο Βαγγέλης, μοίρασε και χαϊμαλιά τιμητικά για την περίσταση, φόρτωσαν και οι καραβοκυραίοι τις αναγκαίες για το ταξίδι βότκες και έλυσαν κάβους για την αχανή χώρα του Βόλγα.

Ο Βαγγέλης από την ακτή ζυσντρόβιε... και δωστου ζυσντρόβιε και δωστου χαιρετούρες και καλό ταξίδι και στο επανιδείν, μέχρι να καβατζάρουνε το φανάρι, φαίνεται είχανε γίνει «κουρούμπελο» οι απόγονοι του Ποτέμκιν.

Μια χαρά το πάρκαραν το καραβάκι πάνω στους Βαρδιάνους, οι καπετάνιοι του αγίου. Έφτασε ο βράχος στην τιμονιέρα. Για τέτοια γκαντεμιά μιλάμε, κάνανε το βαπόρι τάβλες.

Μόλις έπιασε ο Βαγγέλης τον Ουσακώφ στο στόμα του, διακόσια και περισσότερα χρόνια μετά, άφησε τα κοκαλάκια του  ο Άγιος στα, οπωσδήποτε αγιασμένα πλέον, νερά της θάλασσας των Βαρδιάνων.

Γκαντέμης, γκαντέμαρος...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.