Qu'est que c'est ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ

Ορισμοί για τον κάγκουρα από το διαδίκτυο.


  1. Ο κάγκουρας είναι εκείνο το είδος οδηγού που παρεμβαίνει στην εμφάνιση ή στα μηχανικά μέρη του εκάστοτε αυτοκίνητου που έχει με ποικίλα είδη αισθητικών ή μηχανικών βελτιώσεων. Ο λόγος για τον οποίο γίνονται αυτές οι βελτιώσεις διαφέρει ανάλογα το είδος του κάγκουρα. Η δραστηριότητα του κάγκουρα επεκτείνεται και στην παρακολούθηση αγώνων μηχανοκίνητων αυτοκινήτων και στην ανάγνωση περιοδικών με τιμές αυτοκινήτων που δε θα αγοράσει ποτέ, και περιοδικών body building για να μυξοκλαίει επειδή είναι χλαπάτσας. Μάλιστα οι περισσότεροι κάγκουρες των 90's μεγάλωσαν παίζοντας με κάρτες που ανέγραφαν πληροφορίες για την ισχύ των μηχανών, την μέγιστη ταχύτητα και το βάρος των αυτοκινήτων υπερ-ατού.
    Ένας τυπικός κάγκουρας φοράει αθλητικό παπούτσι του οποίου η σόλα πλησιάζει την υφή των ελαστικών του αυτοκινήτου του. Επίσης μια ιεροτελεστία του είδους αποτελεί η ηχορύπανση κυρίως τις βραδινές ώρες όπου κυκλοφορούν τα θηλυκά του είδους. Θα λέγαμε πως η πράξη αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από τον χορό γονιμότητας του είδους.
    Ετυμολογικά, φιλόλογοι υποστηρίζουν πως προέρχεται από το "καγκουρό". Η παρομοίωση με το δημοφιλές μαρσιποφόρο της Αυστραλίας προέρχεται από τη στάση του σώματος αυτών που οδηγούν μηχανάκι (παπάκι), διότι κρατούν το τιμόνι έχοντας τα χέρια τους μαζεμένα και συνήθως πιο ψηλά από την κοιλιακή τους χώρα, επειδή το μηχανάκι είναι μικρό για τα μέτρα τους, παρόμοια στάση δηλαδή με τα πρόσθια άκρα του συμπαθέστατου μαρσιποφόρου. Επίσης αυτοί που παρακολουθούν κόντρες, βάζουν τα χέρια στις τσέπες του παντελονιού τους και σκύβουν προς τα μπροστά για να προστατευτούν από το κρύο, κάνοντας το σώμα τους να μοιάζει με του καγκουρό (γι αυτό και αποκαλούνται κάγκουρες).
    Η πρωτογενής έννοια της λέξης κάγκουρας σημαίνει ο επιδειξίας, ο λαϊκός τύπος, αυτός που αυτοπροβάλλεται άκομψα γελοιοποιώντας τον εαυτό του σε μια προσπάθεια να καταξιωθεί, χωρίς όμως ο ίδιος να το καταλαβαίνει.
Ετυμολογικά η λέξη κάγκουρας προέρχεται από τα ίδια τα καγκουρό. Πώς γίνεται αυτό: 


Σύμφωνα με μια θεωρία, εκείνοι που παρακολουθούν μια κόντρα αυτοκινήτων - στιγματίζοντας έτσι τον εαυτό τους γιατί δεν συμμετέχουν - από το κρύο αναγκάζονται να βάλουν τα χέρια στις τσέπες, παίρνοντας μια σκυφτή στάση. Πάλλονται για να ζεσταθούν θυμίζοντας έτσι τα καγκουρό. 



Ο όρος προεκτάθηκε και από τους θεατές - κάγκουρες πέρασε στους ίδιους τους οδηγούς - κάγκουρες που ποζάρουν με το αυτοκίνητό τους και προσπαθούν να πουλήσουν μούρη. 



Ο όρος πήρε και μια άλλη προέκταση για όποιον γενικά προσπαθεί να δείξει κάτι και θέλει να τραβήξει την προσοχή του κοινού με την οδήγηση, τη μόδα, το στυλ, τη συμπεριφορά του κλπ.