ΚΑΚΑΟΜΕΤΡΟ !!!

Σε διάφορα αυτάρεσκα blogs και sites γράφονται εσχάτως σχόλια του στυλ:
"Ποιός θα τα βάλει με τον Ανουσάκη που βγήκε πρώτος στο Αργοστόλι;"
"Τι να πει στο Λυκούδη που πήρε 1139 σταυρούς;"
"Εντυπωσίασε ο Γιώργος Τζωρτζάτος"
"Έσκισε ο Κεκάτος στη Λειβαθώ"
"Δικαιώθηκε ο Κοντογούρης στην Έρυσσο"
και λοιπά παρόμοια...

Προβληματίστηκα στην αρχή. Λέω, δε μπορεί! Αυτοί οι άνθρωποι, αυτοί οι ογκόλιθοι της πολιτικής, πως μπορείς άραγε να μετρήσεις το πολιτικό τους βάρος;


Η ανθρώπινη διανόηση έχει ανα τους αιώνες εφεύρει μέτρα και όργανα για να μετράει τα πάντα. Τη θερμοκρασία, την ενέργεια, τους σεισμούς, τη βαρομετρική πίεση, τον πυρετό, ακόμα και τη βλακεία! Ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα όργανο μέτρησης του πολιτικού βάρους! 

Στην αρχή σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω τη μονάδα μέτρησης IQ, το βλακόμετρο, που επινόησε ο Γάλλος Άλφρεντ Μπινέ (Binet). Εξ'ου και ονομάζεται επίσης μέθοδος Μπινέ. Καθώς όμως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους πηγαίας ευφυίας, ογκολίθους του πνεύματος, μάλλον θα ήταν ακατάλληλη μέθοδος.

Έτσι μετά σκέφτηκα να φτιάξω μια καινούργια μονάδα μέτρησης. Και ενώ έβαινε μάταιη η αναζήτηση του κατάλληλου οργάνου και μονάδας μέτρησης του πολιτικού βάρους, τελικά η λύση αποδείχθηκε οτι βρισκόταν δίπλα μας!

Αποφάσισα να τους συγκρίνω με ένα απλό άνθρωπο, που δεν είναι πολιτικός. Ο δημοφιλής Νίκος Μενάγιας ή Κακάος, ένα απλό παιδί, χωρίς πολιτική ακτινοβολία κατέβηκε για σύμβουλος στη Λειβαθώ με το Θεόφιλο και πήρε 726 σταυρούς, έτσι, με το όνομά του, το χαμόγελό του και τη γενική παρουσία του. Σκέφτηκα, αυτό είναι! Θα φτιάξω το ΚΑΚΑΟΜΕΤΡΟ !!! 

Πως ο Ρίχτερ έφτιαξε την κλίμακα Ρίχτερ; Πως ο Μερκάλι έφτιαξε την κλίμακα Μερκάλι; Πως ο Φαρενάιτ έφτιαξε την κλίμακα Φαρενάιτ; Εγώ θα φτιάξω το κακαόμετρο και την κλίμακα Κακάο! Έτσι με το κακαόμετρο, εύκολα μετράς την πολιτική βαρύτητα αυτών των γιγάντων:

Ο Ανουσάκης για παράδειγμα πήρε 695 σταυρούς, είναι λοιπόν στο 0,9 της κλίμακας κακάο.
Ο Λυκούδης πήρε 1139 σταυρούς και βρίσκεται στο 1,5 του κακαομέτρου!!!
Ο Κεκάτος; Τραγωδία... πήρε 342 σταυρούς, άρα είναι στο 0,47 της κλίμακας κακάο.

Όποιος λοιπόν παινεύει τα προσόντα του και το πολιτικό του βάρος, με την άδεια του μέγιστου Νίκου Μενάγια, θα τον κακαομετρούμε. Η κακαομέτρηση γίνεται σε δέκατα, οπότε ότι περισσεύει σε εκατοστά, εξυπακούεται θα το κόβουμε.


Έτσι λοιπόν συγκεντρωτικά ο Ανουσάκης είναι 0,9 κακάο, ο Λυκούδης 1,5 κακάο, ο Κεκάτος 0,4 κακάο, ο Τζωρτάτος επίσης 0,4 κακάο, ο δε Κοντογούρης... κλάφτα Χαράλαμπε! Όποιος άλλος εκ των κυρίων συμβούλων επιθυμεί να μπει στο κακαόμετρο, είμαστε στη διάθεσή του.

Δυστυχώς για εμάς, επιχειρήσαμε ως γάιδαροι να μετρήσουμε στο κακαόμετρο το πολιτικό μας βάρος και διαπιστώσαμε πως δεν είμαστε ανιχνεύσιμοι! Το όργανο δεν εμφανίζει καν ένδειξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.