3. ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ Β' Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ (ή ΧΟΥΡΕΜΙΤΖΗΣ)

Αυτη η γλύδα της ιστορίας ο Σουλειμάν, οχι αυτός ο κακομοίρης που βλέπουν οι μανάδες μας στην τηλεόραση, ο άλλος, ο κανονικός, ο παλιός, ο Μεγαλοπρεπής... αυτός λοιπόν ξεκίνησε το 1529 ως Οθωμανός Σουλτάνος από την Κωνσταντινούπολη, πέρασε όλα τα Βαλκάνια σκοτώνοντας, παλουκώνοντας και κρεμόντας μια χαρά ο άνθρωπος και έφτασε ως τη Βιέννη. Εκεί το πράγμα στράβωσε. Οι Αυστριακοί είχανε μάθει τι λεβέντης ήταν ο Σουλειμάν και οχυρώθηκαν στη Βιέννη και σου λέει ή τώρα ή ποτέ για ζωή ή θάνατο.

Ο Σουλειμάν άραξε μια χαρά έξω από τα τείχη και άρχισε να σκάβει λαγούμια για να βάλει εκρηκτικά και να τα ανατινάξει. Έλα όμως που οι ψωμάδες της Βιέννης, άνθρωποι που δούλευαν από τα χαράματα για την παραγωγή του ψωμιού άκουσαν τους σκαπανείς. Πήρανε χαμπάρι τι γινότανε οι Βιεννέζοι κάτω από τα πόδια τους, δώσανε ένα μπερτάκι καλό-καλό στο Σουλειμάν, ο οποίος είδε τα ζόρια και γύρισε πίσω στην Πόλη στην αγκαλιά της Χουρέμ για να γίνει σήριαλ. 

Οι φουρναρέοι για να πανηγυρίσουν τη νίκη έφτιαξαν το γνωστό ελλειψοειδές έδεσμα που μοιάζει με μισοφέγγαρο και ήταν το έμβλημα των Τούρκων. Εκεί για πρώτη φορά γεννήθηκε το κρουασάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.